ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Π. Λάμπρου καταγγέλλει Πανούση για τις συνομιλίες που διέρευσαν Κύριο

13:34 - 10 Νοε 2015
Xara Avgerinou

Από Xara Avgerinou

«Απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης» καταγγέλλει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου, με αφορμή διαλόγους που αποκάλυψε το Μega και φέρεται να περιλαμβάνονται σε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που παρέδωσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης.

Οι συνομιλίες φέρεται να γίνονται ανάμεσα σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατονομάστηκε, και σε ηγετικό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», που έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στις φυλακές.
Στη δήλωσή του ο Πάνος Λάμπρου κάνει λόγο για βολές εναντίον του «με "συνομιλίες" και "ντοκουμέντα" που είναι άγνωστο πώς "περιήλθαν" στη διάθεση του καναλιού», όπως αναφέρει, «για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών».

Ο κ. Λάμπρου επιτίθεται στον κ. Πανούση, υποστηρίζοντας ότι βάλλει κατά του ιδίου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β΄ κατηγορίας, να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες. Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου. Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.