ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί καθυστερεί το υπουργείο Υποδομών; Κύριο

10:34 - 05 Ιαν 2016
Xara Avgerinou

Από Xara Avgerinou

Αυξήσεις στην τιμή του εισιτηρίου είχαν προετοιμαστεί να δουν οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών από την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, κάθε επιβίβαση σε μέσα μεταφοράς θα κόστιζε 1,40 ευρώ από 1,20 ευρώ που ίσχυε.

Και αυτό λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στις μεταφορές που έχει διαμορφωθεί στο 23% από 13% από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η επιβάρυνση για τους συγκοινωνιακούς φορείς, που επελέγη να απορροφήσουν την αύξηση, ήταν πολύ σημαντική (2 εκατ. ευρώ μηνιαίως) και τα οικονομικά τους δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

Ωστόσο μπήκε ο Ιανουάριος και οι αυξήσεις δεν έχουν επιβληθεί, προς ανακούφιση των επιβατών. Κύκλοι του υπουργείο Υποδομών σημειώνουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν τοποθετηθεί οι νέες διοικήσεις στις εταιρείες του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών) ακόμα και η διαδικασία θα πάρει λίγες εβδομάδες. Και οι επιβάτες περιμένουν να ενημερωθούν για το πότε θα αναπροσαρμοστεί η τιμή του εισιτηρίου, σχεδόν όπως περιμένουν στη στάση το λεωφορείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:45 - 05 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.