ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση στα πρόθυρα νευρικής κρίσης Κύριο

09:36 - 01 Μαρ 2016
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Η αισιόδοξη πρόβλεψη του πρωθυπουργού ότι «το Πάσχα θα έλθει με την Ανάσταση της Οικονομίας» σκιάζεται από την παράταση των μακρών διαπραγματεύσεων για την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα.

Στη συνεδρίαση του Euroworking Group το βράδυ της Δευτέρας, επιβεβαιώθηκε ότι το χάσμα ως προς το ακριβές δημοσιονομικό κενό, παραμένει αγεφύρωτο. Το ζήτημα δεν είναι ότι οη πλευρά του ευρωπαϊκού σκέλους των δανειστών διαφωνεί με το ΔΝΤ, αλλά ότι και οι δύο μαζί, διαφωνούν με τις εκτιμήσεις της Αθήνας.

Αντίθετα από τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις των Βρυξελλών-που και αυτές μεταφράζονται σε πρόσθετα μέτρα…- και τις μάλλον υπεραισιόδοξες του οικονομικού επιτελείου, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι το 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% και ύφεση 2%«Οι εκτιμήσεις αυτές είναι εντελώς αυθαίρετες και υποκρύπτουν σκοπιμότητα» υποστηρίζει εμφανώς εκνευρισμένη η κυβέρνηση που καλεί τις Βρυξέλλες να πιεστεί το Ταμείο ώστε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Η ουσία είναι πως κανείς αυτή την στιγμή δεν ξέρει πότε θα επιστρέψουν οι τέσσερις «ευαγγελιστές της αξιολόγησης».

Ούτε καν ο πρωθυπουργός που παραδέχθηκε χθες, ότι περισσότερη σαφή εικόνα θα έχουμε μετά την προσεχή Δευτέρα, όπου παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής θα συνεδριάσουν και οι υπουργοί Οικονομικών…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.