ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Κύριο

12:03 - 06 Μαϊ 2016
Anastasia Stamatiadou

Γράφει ο Anastasia Stamatiadou

Αλλαγή φρουράς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Τον Ντέϊβιντ Πήρς που βρισκόταν στο πόστο της Ελλάδας από το 2013, πρόκειται να αντικαταστήσει ένα έμπειρο και σκληρό καρύδι της αμερικανικής διπλωματίας, ο Τζέφρεϋ Πύατ ο οποίος υπηρετεί σήμερα πρέσβης στην Ουκρανία.

Ο κ. Πύατ έγινε αρνητικά γνωστός λόγω της συνομιλίας που είχε με την υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές υποθέσεις των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ κατά την διάρκεια της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τον Ιανουάριο του 2014.

 

 

Η συνομιλία είχε υποκλαπεί και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ε.Ε, επειδή η κ. Νούλαντ-με ιδιαίτερη δραστηριότητα και στο Κυπριακό…-ακούστηκε να εκφράζεται υποτιμητικά για την Ευρώπη, ενώ απέδιδε την ουκρανική κρίση σε ρωσική παρέμβαση.

 

Ο κ. Πύατ είναι διπλωμάτης καριέρας και διατηρεί στενές σχέσεις με την κ. Νούλαντ η οποία έχει εδώ και καιρό την ευθύνη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής για την Ανατολική Μεσόγειο. Η κίνηση της Ουάσινγκτον, ερμηνεύεται ως ένταση του υπερατλαντικού ενδιαφέροντος για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας κι αυτό θα φανεί όπως όλα δείχνουν σχετικά σύντομα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.