ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το συμβολικό δώρο του Τσίπρα στον Μπαν Κι Μουν

Το συμβολικό δώρο του Τσίπρα στον Μπαν Κι Μουν Κύριο

11:30 - 18 Ιουν 2016
labros katsaros

Από labros katsaros

Ένα πορτοκαλί σωσίβιο έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μπαν κι Μουν, δώρο που συμβολίζει την προσφυγική κρίση. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ το φόρεσε αμέσως, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι ένα εργαλείο ζωής», είπε ο κ. Τσίπρας, στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον γ.γ. του ΟΗΕ μετά από τη συνάντησή τους, πριν του παρουσιάσει το δώρο, ενώ πρόσθεσε ότι του το δίνει με την ευχή να διατηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που έχει μειώσει τις προσφυγικές ροές «και να μην χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιηθεί από απροστάτευτους ανθρώπους, έρμαια των δουλεμπορικών δικτύων, για να σωθεί η ζωή τους».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα «το επόμενο διάστημα αυτοί οι άνθρωποι να διεκδικήσουν μία καλύτερη ζωή από τις νόμιμες οδούς χωρίς να χρειάζεται να το φορούν».

Μόλις έδωσε το πορτοκαλί σωσίβιο στον Μπαν κι Μουν, ο γ.γ. του ΟΗΕ χαμογελώντας το φόρεσε. «Είναι ένα σημαντικό δώρο. Το χρειάζομαι. Πολλοί άλλοι πιθανόν να το χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε, ενώ αποκάλυψε ότι δεν ξέρει κολύμπι. “Οπότε βρίσκομαι σε πλοίο, μπορεί να το χρειαστώ», συμπλήρωσε και επαίνεσε τους Έλληνες που «είστε αφοσιωμένοι στη διάσωση πολλών ανθρώπων σε δύσκολες συνθήκες”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.