ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Daily Telegraph: Ναι στο Brexit- Η Ε.Ε λειτουργεί υπέρ της Γερμανίας Κύριο

12:23 - 21 Ιουν 2016
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Η Βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph έλαβε θέση χθες υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτρέποντας τους ψηφοφόρους να σημειώσουν το κουτί με την επιλογή "Leave" ("Να φύγουμε") κατά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί μεθαύριο Πέμπτη.

Η Telegraph, της οποίας η καθημερινή κυκλοφορία είναι σχεδόν 500.000 φύλλα, προσχώρησε στους υποστηρικτές του Brexit, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν επίσης και τις εφημερίδες Sun, Sunday Times, καθώς και τη δική της κυριακάτικη έκδοση.

Ειδική μνεία μάλιστα κάνει στην Ελλάδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

Δεν είμαστε οι μόνοι στη Βρετανία που αισθανόμαστε ενόχληση από την ΕΕ. Ακόμη πιο αποκρουστικός είναι ο τρόπος που επέβαλαν τη θέλησή τους σε δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, χρεοκοπημένων χωρών της ευρωζώνης με στόχο να συνεισφέρουν οικονομικά ώστε να ξεπεράσουν τα προβλήματα που η ίδια η συμμετοχή τους στο κοινό νόμισμα προκάλεσε. Το γεγονός πως η ΕΕ είναι μια... συλλογή από δημοκρατίες, δεν αναιρεί την πραγματικότητα πως η ίδια είναι βαθιά αντιδημοκρατικός οργανισμός.

Αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το να είναι κανείς αντι-ευρωπαϊστής. Έχει να κάνει με την εξέλιξη της ίδιας της ΕΕ.

Ποιο είναι άλλωστε το μέλλον της ΕΕ, όταν αυτή διολισθαίνει από τη μία κρίση στην άλλη; Προώθησε την νομισματική ένωση που διέλυσε τη βιωσιμότητα των χωρών του νότου, προκαλώντας μαζική ανεργία ανάμεσα στους νέους και φουσκώνοντας εξτρεμιστικά πολιτικά κόμματα. Οι οικονομίες τους διαλύθηκαν, πέραν της Γερμανίας, για το συμφέρον της οποίας όλο αυτό το σύστημα λειτουργεί. Παρόμοια θα ήταν και η τύχη της Βρετανίας αν είχε εισέλθει στην οικονομική και νομισματική ένωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.