ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα τα 'χανε, η GRETA τους έλλειπε... Κύριο

19:04 - 05 Οκτ 2016
Με περισσή επιμέλεια, οι ελληνικές αρχές αποκρύπτουν ότι, βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 3 Οκτωβρίου 2016, κλιμάκιο της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRETA) που, όπως πληροφορηθήκαμε, πραγματοποιεί συναντήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, εκπροσώπους διεθνών Οργανισμών στην Ελλάδα και ΜΚΟ.

Το κλιμάκιο της GRETA, θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι και τις 7 και επιστρέφοντας στο Στρασβούργο, θα έκθεση σχετικά με το αν, μετανάστες, πρόσφυγες και ασυνόδευτα παιδιά έχουν πέσει θύματα των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων.

 

Στην ίδια έκθεση θα συμπεριλαμβάνονται και διαπιστώσεις, σχετικά με την ύπαρξη ελληνικής νομοθεσίας που να αποτρέπει την εμπορία ανθρώπων στη χώρα καθώς και σχετικά με το αν έχουν εντοπισθεί τέτοια κρούσματα και αν υπήρξε η διεθνώς επιβαλλόμενη βοήθεια στα θύματα.

 

Η «σιωπή» των αρμοδίων για την επίσκεψη της GRETAστην Ελλάδα, ίσως βασίζεται στό ότι τα όποια ευρήματα του κλιμακίου των εμπειρογνωμόνων της, θα γίνουν γνωστά τον Μάρτιο του ...2017, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ομάδας.

 

Το βέβαιον είναι, όμως, ότι τότε θα γίνουν γνωστά και δεν θα μπορούν να αποκρυφθούν...

Τελευταία τροποποίηση στις 19:13 - 05 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.