ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια περιττή συζήτηση Κύριο

10:47 - 11 Οκτ 2016
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Πόσο σοφότεροι βγήκαμε από τη χθεσινή μονομαχία στη Βουλή για τα ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής; Προφανώς καθόλου!..

Το παραδέχθηκε αυτό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όταν συνοψίζοντας τη συζήτηση στο τέλος,αναγνώρισε αφοπλιστικά, ότι «αυτά που δεν μάθαμε είναι περισσότερα».

 

Διαφορετική πάντως ήταν η εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους τους είπε: «Νομίζω, μάθατε πολλά καινούρια από μένα και τίποτε καινούριο από τον πρωθυπουργό» για να συμπληρώσει:

 

«Μια από τα ίδια. Απαντήσεις σε αυτά που έθεσα, δεν πήρα όπως είδατε». Βέβαια, αυτό μάλλον συνέβη στη φαντασία του, αφού, ούτε κι ο ίδιος έδωσε απαντήσεις. Γιατί στα ζητήματα αυτά το κόμμα του είναι γεμάτο σκελετούς. Ενώ στο μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο, αυτό της Siemens, η οικογένειά του βαρύνεται με τις προνομιακές σχέσεις που είχε αναπτύξει με τον επικεφαλής του γερμανικού κολοσσού στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκο.

 

Έχει τη σημασία του το γεγονός ότι την ώρα της χθεσινής συζήτησης, σε γνωστό «γαλάζιο» ηλεκτρονικό ιστότοπο, που απηχεί τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, (όπως και οι Κ. Καραμανλής και Β. Μεϊμαράκης…) απουσίαζε από την αίθουσα, δημοσιεύονταν φωτογραφίες του φυγόδικου Χριστοφοράκου με όλα τα πολιτικά μέλη της Οικογένειας Μητσοτάκη, καθώς και ένα προς ένα τα τιμολόγια των ηλεκτρικών συσκευών τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλήρωσε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου…     

 

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα δεν κατάφεραν να συναντηθούν σε κάποιες κοινές προτάσεις για την καλύτερη προστασία του δημόσιου χρήματος. Απέμειναν στον αέρα οι ύβρεις και η υποτίμηση του αντιπάλου, που αφήνουν στην πολιτική ατμόσφαιρα χαρακτηριστικά σκληρής προσωπικής βεντέτας.

Παράλληλα σύμπαντα, ενώ η χώρα καθεύδει…

 

Γ.Χ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.