ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Κανένας ξένος στις ελληνικές τράπεζες! Κύριο

15:11 - 12 Οκτ 2016
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Βέβαιος ότι δεν πρόκειται να αναλάβει αλλοδαπός θέση Προέδρου ή Διευθύνοντος Συμβούλου στις ελληνικές τράπεζες εμφανίστηκε ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας αμφισβητώντας από το βήμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής τις ανησυχίες περί «αφελληνισμού» των τραπεζών.

Προανήγγειλε, μάλιστα νομοθετική ρύθμιση με την οποίαν θα υποχρεώνονται οι συνεργαζόμενοι μέτοχοι εταιρειών σε αποχώρηση από την επιχείρηση.

«Δεν βλέπω να έρχεται ξένος σε θέσεις προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου» προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δίνοντας μια έγκυρη εκτίμηση για όσα επίκεινται στην ηγετική πυραμίδα των πιστωτικών ιδρυμάτων.

 

«Οι διοικήσεις των τραπεζών είναι καλό να μιλούν την ελληνική γλώσσα», σχολίασε με σημασία, αν και την ίδια ώρα, διαχώρισε την Διοίκηση από τις Επιτροπές εξηγώντας ότι, εκεί «δεν είναι κακό» να υπάρχουν ξένοι γιατί μεταφέρουν τεχνογνωσία από το εξωτερικό.

 

Στο ίδιο μήκος, καταδίκασε τη φημολογία περί «αφελληνισμού των τραπεζών», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ έχει λόγο και ρόλο στη στρατηγική των τραπεζών άσχετα αν δεν μπορεί να παρεμβαίνει στην καθημερινή διαχείρισή τους. Και δεν θα έπρεπε βεβαία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.