ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωράκης προς Τσίπρα: Είναι ώρα απαντήσεων για τα Εργασιακά Κύριο

13:42 - 24 Οκτ 2016
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Στην Ώρα του Πρωθυπουργού φέρνει ο Σταύρος Θεοδωράκης το φαινόμενο της φθηνής και ευέλικτης εργασίας, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έξι στις δέκα θέσεις, που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, είναι μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού με την επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό αναδεικνύει για μία ακόμη φορά τις δραματικές εργασιακές συνθήκες, που επικρατούν στη χώρα, καθώς το φαινόμενο της εκ περιτροπής εργασίας έρχεται να προστεθεί σε εκείνο της απλήρωτης εργασίας, ζήτημα το οποίο είχε αποτελέσει αντικείμενο προηγούμενης ερώτησης προς τον κ. Τσίπρα τον περασμένο Ιούλιο.

 

Με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις στην αγορά εργασίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης καλεί τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί στη Βουλή τόσο για το αν ένας νέος μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες του με μισθούς 255 – 407 ευρώ, όσο και για το δικαίωμα των νέων εργαζομένων στην πλήρη εργασία.

 

Επιπλέον, ο επικεφαλής του Ποταμιού θέτει και το θέμα των μειωμένων εισφορών εξαιτίας των χαμηλών μισθών, ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει πώς σκέφτεται να καλύψει το έλλειμμα, που θα δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:31 - 24 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.