ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Ευρω-λύση» για μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Νοέμβριο

«Ευρω-λύση» για μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Νοέμβριο Κύριο

12:51 - 15 Νοε 2016
Όπως αποκάλυψε στο Ευρωκοινοβούλιο, ερωτηθείσα από την Ελληνίδα ευρωβουλευτή της «Ελιάς» Εύα Καϊλή, η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί, ομάδα εμπειρογνωμόνων (task force) πρόκειται, μέχρι τέλος Νοεμβρίου, να παρουσιάσει τα πορίσματα της, σχετικά με το πώς σκέπτεται ο Μηχανισμός να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτά τα πορίσματα, συμπλήρωσε, θα αποτελέσουν τον «οδικό χάρτη» για τις τράπεζες και τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές και άφησε ανοικτό ένα «παράθυρο ελπίδας» ότι, στις αναμενόμενες ρυθμισεις δεν θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία των Ευρωπαίων.

 

«Δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε από τη πρώτη κατοικία των πολιτών τη διαδικασία διευθέτησης των μη-εξυπηρετούμενων δανείων», δήλωσε συγκεκριμένα η επικεφαλής του SSM, διευκρινίζοντας ότι, το μεγαλύτερο μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη, αφορά δάνεια που δόθηκαν κυρίως σε επιχειρηματίες.

 

«Όταν φτάνουμε στα ζητήματα των ανθρώπων τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι μεγάλο και αφορά πολλά δάνεια, κυρίως επιχειρηματικά. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε από τη πρώτη κατοικία» , τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει όμως ότι:

 

«Σε κάθε όμως περίπτωση, θα πρέπει να ξεκινήσει η διευθέτηση γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, και πολιτών και επιχειρήσεων, να μετατραπούν τα δάνειά τους από μη-εξυπηρετούμενα σε εξυπηρετούμενα. Αυτό όχι μόνο θα δώσει εκ νέου ώθηση στην οικονομία συνολικά, αλλά θα βοηθήσει και τους πολίτες να βγάλουν μία έγνοια από πάνω τους και να προγραμματίσουν με περισσότερη βεβαιότητα»

 

Εν αναμονή λοιπόν του «οδικού χάρτη»...

 

Νίκος Ρούσσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.