ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Είμαστε σίγουροι ότι η απειλή εκλογών… τρομάζει τους «έξω»;

Είμαστε σίγουροι ότι η απειλή εκλογών… τρομάζει τους «έξω»; Κύριο

08:28 - 29 Νοε 2016
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά άφησε να εννοηθεί πως δεν θέλει πρόωρες εκλογές, αλλά αν οι δανειστές δεν κάνουν πίσω, ώστε να επέλθει συμφωνία, τότε δεν θα έχει άλλη επιλογή.

Τη Δευτέρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε τη σκυτάλη και άφησε σαφή υπονοούμενα ακόμη και για εκλογές, σε περίπτωση που δεν κλείσει η 2η αξιολόγηση, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θέλει να υπογράψει 4ο Μνημόνιο.

 

Οι πρόωρες εκλογές έχουν πέσει συνεπώς ως… απειλή στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές. Ωστόσο, το ερώτημα είναι γιατί οι δανειστές να… τρομάξουν με μια τέτοια εξέλιξη.

 

Στο παρελθόν δεν έχουν δείξει να «ανησυχούν» ιδιαίτερα, ακόμη κι όταν είχαν απέναντί τους τον Αντώνη Σαμαρά κι ενώ έβλεπαν τον Αλέξη Τσίπρα να έρχεται ως «επαναστάτης» και εχθρικός απέναντί τους.

 

Τώρα γιατί να τρομάξουν; Ιδιαίτερα την ώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ισχυρίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να συμφωνήσει σε όλα. Αν, πράγματι το πιστεύει αυτό, γιατί παίζει το χαρτί της προσφυγής στις κάλπες;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.