ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσίπρας και η «Ελιά Καλαμών»

Ο Τσίπρας και η «Ελιά Καλαμών» Κύριο

13:11 - 23 Δεκ 2016
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Tα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου ΜΩΡΕΑ,πραγματοποιούνται σήμερα από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με αφορμή το γεγονός επισκέπτεται τη Μεσσηνία, την πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο μια κίνηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης τις προηγούμενες μέρες κίνησε .... υποψίες, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Άρον - άρον με εντολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, «διορθώθηκε» η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση που αφορά στο Μητρώο Ποικιλιών Οπωροφόρων Φυτών και διαγράφηκε από την Ονομασία Ποικιλίας ελιάς «Καλαμών» το συνώνυμο «Καλαμάτα».
Έτσι, όπως ανέφερε το ΥΠΑΑΤ, για τη συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς «Καλαμών», επανέρχεται το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα.
 
Μήπως η κίνηση αυτή έγινε λόγω επισκέψεως Τσίπρα στην Καλαμάτα ώστε να μην ακούσει τα «εξ αμάξης» από τους αγρότες της περιοχής;
 
Απλά σημειώνεται ότι η ζώνη ΠΟΠ της Καλαμάτας, όπως αναφέρει σκληρή ανακοίνωση της Διεπαγγελματικής Οργάνωση της Επιτραπέζιας Ελιάς, δίνει για εξαγωγή 200 τόνοι ετησίως, ενώ όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εξάγουν 50.000 τόνους αυτής της ποικιλίας έχοντας όμως σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές τους μετά την τελευταία απόφαση του υπουργείου.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.