ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα μπορούσε να «τα πει» και για την Ελλάδα Κύριο

14:15 - 15 Φεβ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Επισημαίνει, σήμερα, σε επείγον μήνυμα-μανιφέστο ο Επίτροπος για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς, αναφερόμενος στην επιχείρηση «φίμωσης του Τύπου και ποινικοποίησης της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία»:
  • Υπάρχει μία κατάχρηση της εφαρμογής του νόμου για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον δημοσιογράφων, μ’ αποτέλεσμα να βρίσκονται στη φυλακή καταδικασμένοι πάνω από 150 δημοσιογράφοι και να ποινικοποιείται κάθε κριτική ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

  • Κρατικοί πόροι χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των φιλοκυβερνητικών Μέσων Ενημέρωσης , την ίδια ώρα που με διαφορες μεθοδεύεις αναγκάζονται σε «κλείσιμο» μη αρεστές στην κυβέρνηση εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί και δημοσιογραφικά σάϊτ στο διαδίκτυο.

  • Είναι έκδηλη η βία και τά πάσης φύσεως αντίποινα εναντίον δημοσιογράφων, που ασκούν έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

  • Τείνει να γίνει συστημικό πρόβλημα, η καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης, ακόμη κι’ αυτής που εκδηλώνεται στο Διαδίκτυο.

     

    Πολλές οι ομοιότητες με τα συμβαίντα εν Ελλάδι και θα μπορούσε, ενδεχομένως, αν ήθελε ο Επίτροπος, να κάνει τις ίδιες παρατηρήσεις και για την Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 15 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.