ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο υπουργός κ. Παπαδημητρίου φλερτάρει με την δραχμή;

Ο υπουργός κ. Παπαδημητρίου φλερτάρει με την δραχμή; Κύριο

16:16 - 13 Μαρ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Εύλογες απορίες προκαλεί η απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, με την οποία καθορίζεται η λειτουργία και η συγκρότηση της 11μελούς Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου.

Όχι όμως γι΄ αυτό καθαυτό το γεγονός…

 

Αλλά, βασικά επειδή, για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής, επελέγη ο Γιαν Κρέγκελ, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Levy των ΗΠΑ, πρόεδρος του οποίου, από την σύστασή του, υπήρξε και ο νυν υπουργός.

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Κρέγκελ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πολέμιους του ευρώ παγκοσμίως.

 

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι «το κοινό νόμισμα εγκλωβίζει τη χώρα». Ακόμη, έχει κατά καιρούς υποστηρίξει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη όσο ακολουθεί το ευρώ».

 

Κατόπιν τούτων η Ντόρα Μπακογιάννη, ομού μετά του πρώην υπουργού και βουλευτή Αττικής της ΝΔ Θανάση Μπούρα κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να πληροφορηθούν:  
 
1. Με ποια κριτήρια επελέγησαν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου;

 

2.Θεωρείται λογική η επιλογή του κ. Κρέγκελ, ενός πολέμιου του ευρώ, για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής που θα κληθεί να διατυπώσει προτάσεις για την αναπτυξιακή πολιτική μιας χώρας που ανήκει στην ευρωζώνη;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.