ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΠΙΣΝ: Τσίπρας-Τσακαλώτος σημειώσατε 2 Κύριο

10:10 - 17 Μαρ 2017
Axiwti Kiriaki

Από Axiwti Kiriaki

Έντονο πολιτικό άρωμα έχει η παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη από την προεδρία του του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Μία μέρα μετά την ανακοίνωση του Ιδρύματος για την στενή συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΠΙΣΝ ήλθε η παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη και μάλιστα συνοδευόμενη από μια επιστολή γεμάτη πολιτικό νόημα.
Στην επιστολή του κάνει λόγο για «εσωκομματικές διαδικασίες» σχετικά με τη συγκρότηση της διοίκησης του ΚΠΙΣΝ και στηλιτεύει τις ενέργειες του διορισμένου από το ΥΠΟΙΚ διευθύνοντα συμβούλου  σε σχέση μάλιστα και με τον κανονισμό λειτουργίας του Κέντρου.
 
Ο κ. Νίκος Μανωλόπουλος, όπως σημειώνει ο ηθοποιός, «υποκαθιστά στην ουσία όλο το Διοικητικό Συμβούλιο εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος στις οποίες αρνούμαι να συμμετέχω».
 
Ήταν γνωστό ότι ο κ. Μανωλόπουλος, πρώην Γενικός Δντης του Μεγάρου ήταν επιλογή προσωπική του κ. Τσακαλώτου ενώ ο ο Γιώργος Κιμούλης είχε προταθεί από το Μαξίμου. Φαίνεται ότι πέρασε του υπουργού κάτι που έβαλε άλλο ένα λιθαράκι στις ήδη τεταμένες σχέσεις του με το Πρωθυπουργικό Γραφείο.
 
Αφορμή αλλά όχι αιτία. Η διαφορετική προσέγγιση της οδού Νίκης με τον Ηρώδου Αττικού στη διαδικασία της αξιολόγησης φαίνεται ότι έχει φέρει παγετώνες στις σχέσεις του Πρωθυπουργικού πυρήνα με τον υπουργό Οικονομικών και τους «53».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.