ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο-Συμβούλιο Ευρώπης: «Ανοικτά την Κυριακή»! Κύριο

11:24 - 09 Μαϊ 2017
Axiwti Kiriaki

Από Axiwti Kiriaki

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο Κόντρα στον μύθο διατήρησης της κυριακάτικης αργίας, Συμβούλιο Ευρώπης και Ευρωκοινοβούλιο, συναποφάσισαν, για πρώτη φορά από συστάσεως των δύο οργανισμών, να ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό, την επόμενη Κυριακή 14 Μαϊου, από τις δέκα το πρωϊ μέχρι και τις έξη το απόγευμα.

Η είσοδος των επισκεπτών θα είναι ελεύθερη μεν αλλά ελεγχόμενη από δυνάμεις ασφαλείας, από την κεντρική είσοδο του Ευρωκοινοβουλίου και μέσω της αερογέφυρας που ενώνει τα δύο κτίρια, οι επισκέπτες θα μπορούν να περάσουν στα «ενδότερα» του Μεγάρου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Οι επισκέπτες θα αναγκασθούν να ακούσουν τον ευρωπαϊκό ύμνο, από την «μπάντα» της Βόρειας Γερμανίας και επί μιάμισυ ώρα θα πρέπει να ακούσουν τις ομιλίες εκπροσώπων των δύο ευρωπαϊκών οργανισμών και να «συναγελασθούν» με ευρωβουλευτές, βουλευτές-μέλη της Συμβουλίου της Ευρώπης, διπλωμάτες και τοπικούς άρχοντες.

 

Θα τους επιτραπεί, βέβαια, ν’ ανταλλάξουν απόψεις με ευρωβουλευτές από διάφορες πολιτικές ομάδες, να πληροφορηθούν για την λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου αλλά και για την δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε θέματα κατά της βίας των γυναικών, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

 

…και στις έξη το απόγευμα, όπου ένα ακόμη εορταστικό ευρωπαϊκό πανηγύρι θα έχει τελειώσει, θα μπορέσουν να αποχωρήσουν ησύχως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.