ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Να τα μας…Το ΔΝΤ ψάχνει τον «Έλληνα Μακρόν»!

Να τα μας…Το ΔΝΤ ψάχνει τον «Έλληνα Μακρόν»! Κύριο

15:55 - 27 Μαϊ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Πέρασε καιρός από τότε που ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ομολόγησε αφοπλιστικά από το βήμα της Βουλής ότι «δυστυχώς το Μνημόνιο είναι το μοναδικό εθνικό σχέδιο που διαθέτουμε» και τίποτε δεν άλλαξε μέχρι σήμερα.

Καμία κυβέρνηση δεν διακρίθηκε στο πεδίο των πραγματικών μεταρρυθμίσεων. Αντίθετα, όλες σύνδεσαν το πέρασμά τους με σκληρά μέτρα λιτότητας, ανελέητες φοροεπιδρομές που στέγνωσαν την Οικονομία και τους πολίτες που δεν μπορούν να κρυφτούν από τον Έφορα και μειώσεις στις χαμηλές συντάξεις.

 

Δεν αποτελεί βεβαίως εξαίρεση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Αν.Ελλ, πολύ περισσότερο που η κακοφορμισμένη και αναχρονιστική σκέψη αυτής της οριστικά ξεπερασμένης αριστεράς, εχθρεύεται ή στην καλύτερη περίπτωση είναι φιλύποπτη με την ιδιωτική πρωτοβουλία και αυτό άσχετα από το γεγονός ότι γνώριζε από τα γεννοφάσκια της- τουλάχιστον οι επιφανείς εκπρόσωποί της- να απολαμβάνει τα καλά του καπιταλισμού…

 

Κανένας λοιπόν δεν μπορεί να… κατηγορήσει τον Τσίπρα και την ηγετική ομάδα ότι διαπνέονται από μεταρρυθμιστικό οίστρο. Αλλά ψηφίστηκε από την πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες.

 

Γι΄ αυτό και είναι προσβλητική και ιταμή η διαρροή από την Ουάσινγκτον σύμφωνα με την οποία, αξιωματούχος του ΔΝΤ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, (σ.σ: ούτε καν αυτό το στοιχειώδες θάρρος δεν είχε…) δήλωσε πως «Αν είχαμε έναν Έλληνα Μακρόν θα συμμετείχαμε στο Πρόγραμμα αυτή τη στιγμή».

 

Το πέτυχε κι αυτό η πρωτοδεύτερη αριστερά της συμφοράς. Να γυρίσει πλησίστια η χώρα στις εποχές του αλήστου μνήμης Πιουριφόϊ που μπαινόβγαινε καουμπόικα στα κυβερνητικά γραφεία και χαστούκιζε υπουργούς…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.