ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα σενάρια ρήξης και η συμβουλή του Βενιζέλου Κύριο

16:38 - 30 Μαϊ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Πλησιάζοντας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και με τη διαπραγμάτευση για το χρέος να βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, τα σενάρια για το τι τελικά θα συμβεί δίνουν και παίρνουν.

Γερμανικά ΜΜΕ (Bild και Handelsblatt) ισχυρίζονται πως η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να... απειλήσει τους δανειστές πως δεν θα καταβάλλει τις δόσεις που έχει εντός του καλοκαιριού. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διέψευσε τα παραπάνω σενάρια, ωστόσο, ο Νίκος Ξυδάκης τόνισε πως "πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα".

 

«Εάν ο εταίρος έχει γίνει στυγνός δανειστής, ο οποίος είναι και ψεύτης και δεν τηρεί αυτά τα οποία συμφωνεί και αλλάζει το πλαίσιο της συμφωνίας διαρκώς, πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στον Realfm.

 

Στην ερώτηση αν υπάρχει το σενάριο της ρήξης στο τραπέζι ως επιλογή, ο κ. Ξυδάκης απάντησε: «Αν έχεις κάνει όλα αυτά τα οποία σου ζητούν οι δανειστές, τα οποία είναι πολύ επώδυνα και πολύ δυσάρεστα και υφεσιογόνα εν τέλει για τον ελληνικό λαό και την οικονομία, από κει και πέρα εάν ο εταίρος έχει γίνει ένας στυγνός δανειστής, ο οποίος είναι και ψεύτης και δεν τηρεί αυτά τα οποία συμφωνεί και αλλάζει το πλαίσιο της συμφωνίας διαρκώς, πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα». 

 

«Δεν νομίζω ότι είναι ώρα να μιλήσουμε για ρήξη. Υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια κινήσεων και είναι πάρα πολύ νωρίς. Δεν νομίζω. Θα πρέπει να απαιτήσουμε τουλάχιστον, κι αυτό δεν είναι θέμα μόνο της κυβέρνησης είναι όλου του ελληνικού λαού, να σέβονται το πλαίσιο μίας συμφωνίας», συνέχισε.

 

Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συμβούλευσε την κυβέρνηση να μην αρνηθεί να κλείσει την αξιολόγηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια της, τονίζοντας πως ούτως ή άλλως πηγαίνει στο Eurogroup "ξυπόλητη στ` αγκάθια".

 

Είναι φανερό πως το θερμόμετρο ανεβαίνει και στις 15 Ιουνίου θα χτυπήσει κόκκινο....

 
Τελευταία τροποποίηση στις 16:41 - 30 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.