ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέλουν «έλεγχο» στην χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων Κύριο

13:50 - 13 Ιουν 2017
Axiwti Kiriaki

Από Axiwti Kiriaki

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο Σε πρόταση Ψηφίσματος, που κατέθεσαν σήμερα ευρωβουλευτές, από τις πολιτικές ομάδες των Χριστιανοδημοκρατών, των Σοσιαλιστών, των Φιλελεύθερων και των «Πρασίνων», ζητείται από την Κομισιόν να αναθεωρήσει, το συντομότερο δυνατόν, τον ισχύοντα Κανονισμό (1141/2014), για την χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια σ’ αυτόν τον τομέα.

Όχι και τόσο καλές εντυπώσεις δημιουργεί, η απουσία από την σχετική πρόταση Ψηφίσματος, ευρωβουλευτών της Ενωτικής Ομάδας της Αριστεράς, στην οποία ανήκουν οι ευρωβουλευτές του Σύριζα και της Λαϊκής Ενότητας.

 

Οι υπογράφοντες ευρωβουλευτές, υποστηρίζουν στην πρόταση Ψηφίσματος τους ότι, «η χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, πρέπει να στηρίζει πολιτικές δραστηριότητες σύμφωνα με τις αρχές της Ένωσης, να είναι διαφανής και να μην είναι ανοικτή σε κατάχρηση».

 

Εκφράζουν δε την λύπη τους, για τις πολυάριθμες αδυναμίες του Κανονισμού αριθ. 1141/2014, ιδίως όσον αφορά το επίπεδο χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων αλλά και ευρωβουλευτών.

 

Η πρόταση Ψηφίσματος, βέβαια, θα πρέπει, ως είθισται να λάβει και την έγκριση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν και όποτε έλθει για ψήφιση, όπου και θα αποκαλυφθεί ποιοι ευρωβουλευτές και από ποιες πολιτικές ομάδες θέλουν διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και πολιτικών ιδρυμάτων και ποιοι όχι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.