ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το... ανέκδοτο του αντικαπνιστικού νόμου στον διεθνή Τύπο

Το... ανέκδοτο του αντικαπνιστικού νόμου στον διεθνή Τύπο Κύριο

17:05 - 11 Ιουλ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Η Wall Street Journal σε εκτενές ρεπορτάζ της επαναφέρει το ζήτημα της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα, που ασφαλώς και μοιάζει με... ανέκδοτο.

Η εφημερίδα αναφέρει τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το 2009 μέχρι σήμερα, αλλά δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και πως τελικά κανείς δεν τηρεί τον συγκεκριμένο νόμο στην Ελλάδα.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα παραδείγματα. Σε ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ που δηλώνουν πως και να ήθελαν να εφαρμόσουν τον νόμο δεν θα μπορούσαν, καθώς αρνούνται οι πελάτες να συμμορφωθούν.

Γίνεται επίσης αναφορά στο γεγονός ότι ακόμα και εντός της Βουλής, το τσιγάρο πάει σύννεφo, ενώ ο συντάκτης δεν παραλείπει πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει καπνίσει στη διάρκεια επίσημης συνέντευξης Τύπου σε κλειστό χώρο.

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ακόμα πως η λάθος εφαρμογή του νόμου κάνει τους καταστηματάρχες να προτιμούν να πληρώνουν πρόστιμα, παρά να μην επιτρέψουν στους πελάτες τους να καπνίζουν. Θεωρούν πως έτσι θα βγουν περισσότερο ζημιωμένοι.

Όπως και να `χει καταλήγει το ρεπορτάζ, φαίνεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη μη εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου είναι οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες, που αρνούνται να τον τηρήσουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:11 - 11 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.