ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Γαβρόγλου απέφυγε δύο φορές την στράτευση!

Ο Γαβρόγλου απέφυγε δύο φορές την στράτευση! Κύριο

11:54 - 08 Αυγ 2017
Κάτω από την επιφάνεια της δήθεν πολιτικής συζήτησης και το αν ο Κ. Γαβρόγλου υπηρέτησε ή όχι την θητεία του, κρύβεται η ουσία. Και αυτή αφορά το πώς το κατόρθωσε αυτό. Ο υπουργός Παιδείας λοιπόν είχε λάβει φύλλο πορείας για να καταταγεί στον Στρατό.

Όπως όμως αποκαλύπτει ο Βματοδότης, η κλήση ήταν για τον... τουρκικό Στρατό! Και αυτό επειδή ο κ. Γαβρόγλου ως Κωνσταντινουπολίτης είχε την τουρκική υπηκοότητα. Αρνήθηκε τη στράτευση στον τουρκικό στρατό ενώ βρισκόταν για σπουδές στο Λονδίνο και έκανε αίτηση να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, η οποία και του εδόθη το 1972, επί χούντας.

 

Και το αξιοπερίεργο είναι πώς ένας αριστερός αξιοποίησε έναν νόμο (πάλι της χούντας) με τον οποίο του δινόταν το δικαίωμα ως Ελληνας πλέον του εξωτερικού να εξαγοράσει τη θητεία του, σε μία περίοδο που για τους Αριστερους η κατάταξη στον στρατό και στα τάγματα ανεπιθυμήτων ήταν κάτι σαν τιμωρία. Για όλα αυτά, μία είναι η ασφαλής παρότρυνση. Αντί να λέει ο υπουργός ότι ήταν προσωπική του επιλογή η αποφυγή της στράτευσης, καλύτερα θα ήταν να σιωπά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.