ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Νόμος είναι το δίκηο του χερ- Σόϊμπλε…

Νόμος είναι το δίκηο του χερ- Σόϊμπλε… Κύριο

12:54 - 17 Αυγ 2017
panayiotis

Από panayiotis

Αν το είχαμε κάνει εμείς οι «ανυπόληπτοι Νότιοι», θα είχε σηκωθεί κουρνιαχτός. Αλλά το έκανε η γερμανική κυβέρνηση που έδωσε δάνειο 150 εκατ. ευρώ στην καταρρέουσα Air Berlin, για να μπορέσει να συνεχίσει να εκτελεί τις πτήσεις της το επόμενο τρίμηνο, την ώρα που θα διαπραγματεύεται μια πιθανή συμφωνία με την Lufthansa που καραδοκούσε εδώ και καιρό.

Η μοναδική φωνή, ακούγεται από πλευράς της ιρλανδικής Ryanairh η οποία υπέβαλλε επίσημη καταγγελία τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και στην αρχή ανταγωνισμού της Γερμανίας, θεωρώντας την χρεοκοπία «κατασκευασμένη».

«Αυτή η κατασκευασμένη χρεοκοπία είναι ξεκάθαρα στημένη για να επιτρέψει στην Lufthansa να εξαγοράσει μια Air Berlin χωρίς χρέος, κάτι που θα παραβίαζει τους κανόνες του ανταγωνισμού στη Γερμανία και στην Ε.Ε.» ανέφερε η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Στο επίμαχο βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη, όπως επισημαίνει ο Τάσος Παππάς στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε έναν διάλογο που είχε με τον Σόϊμπλε.

«Θα δεχόσασταν εσείς να πουλήσετε 14 αεροδρόμια της χώρας σας;» τον ρώτησε με αφορμή τις αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν στην Ελλάδα προκειμένου να παραχωρήσει τα γνωστά αεροδρόμια στη γερμανικών συμφερόντων Fraport. «Ποτέ!» απάντησε κατηγορηματικά ο Γερμανός ταμίας. Κι όταν ο δικός μας ρώτησε «γιατί;», έλαβε την αποστομωτική απάντηση «γιατί δεν είμαστε το ίδιο»!

Να τα λέμε κι αυτά γιατί παράγινε το θράσος όσων επιτίθενται με κάθε ευκαιρία στη χώρα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.