ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Μακρόν... στήριγμα του Τσίπρα για τη ΔΕΘ

Ο Μακρόν... στήριγμα του Τσίπρα για τη ΔΕΘ Κύριο

12:53 - 18 Αυγ 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν το έδαφος για την άνοδο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, για τη ΔΕΘ και φυσικά αναζητούν στηρίγματα για να πείσουν πως η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει ρότα.

Έπειτα από μία δύσκολη περίοδο, με την ολοκλήρωση της β` αξιολόγησης και τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας. Να φτιάξει ένα αφήγημα που θα συνοδεύει το δεδομένο "μότο" του Πρωθυπουργού πως η χώρα οδεύει πια στην έξοδο από τα Μνημόνια το καλοκαίρι του 2018.

Η τρίτη αξιολόγηση, όμως, θα έχει, όμως, ήδη ξεκινήσει και η κυβέρνηση δεν θέλει να πέσει πάνω σε συζήτηση για νέα μέτρα ή δανειστές.

Θα επιχειρήσει περισσότερο να προβάλλει το ζήτημα των επενδύσεων και φυσικά η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στη χώρα μας που έχει οριστεί για τις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, βολεύει πάρα πολύ τα σχέδια του κ. Τσίπρα.

Λίγες ημέρες πριν ανέβει στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός βρίσκει ένα εξαιρετικό στήριγμα στον Γάλλο Πρόεδρο, που θεωρείται δεδομένο πως θα συνοδεύεται και από Γάλλους επιχειρηματίες.

Λίγα θερμά λόγια λοιπόν από τον κ. Μακρόν και δεσμεύσεις για επενδυτική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας, αποτελούν ένα καλό δώρο που ελπίζει πως θα λάβει ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενόψει της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Σ.Π.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.