ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Ντέλια μας αφήνει λίγο πριν την τρίτη αξιολόγηση

Η Ντέλια μας αφήνει λίγο πριν την τρίτη αξιολόγηση Κύριο

11:49 - 23 Αυγ 2017
panayiotis

Από panayiotis

Επειτα από οκτώ χρόνια στην αποστολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα και δύο χρόνια αφότου τέθηκε επικεφαλής, η Ντέλια Βελκουλέσκου αφήνει την θέση της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της αποχώρησής της είναι οικογενειακός.

Η ρουμάνα οικονομολόγος ήταν η στενότερη συνεργάτης του Πόουλ Τόμσεν, του ανθρώπου που αποτέλεσε το «κόκκινο πανί» για όλες τις μνημονιακές ελληνικές κυβερνήσεις και θεωρείται σήμερα ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες του ΔΝΤ. 

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές στιγμές στην οποία άθελά της πρωταγωνιστησε η κυρί Βελκουλέσκου ήταν η υποκλοπή της συνομιλίας της με τον Τόμσεν και η διαρροή της στον Τύπο - που εν τέλει εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση Τσίπρα. 

Πιθανή αντικαταστάτρια της Βελκουλέσκου εν όψει τρίτης αξιολόγησης είναι η Βουλγάρα, άμεση υφισταμένή της στην ελληνική αποστολή Ιβα Πέτροβα, η οποία συμμετέχει στα κλιμάκια που επισκέπτονται την Ελλάδα από το πρώτο μνημόνιο το 2010. Ακούγονται όμως και τα ονόματα του Ουκρανού Βιτάλι Κραμαρένκο και  του Αμερικανού Πίτερ Ντόλμαν, που μέχρι πρόσφατα ήταν ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στη Λευκορωσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.