ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Paradise papers, Panama papers και…γενικώς.

Paradise papers, Panama papers και…γενικώς. Κύριο

12:31 - 06 Νοε 2017
panayiotis

Από panayiotis

Πολλά χρόνια πριν, για μία έρευνα στο «Βήμα», ο τότε καθηγητής της Τεχνολογίας Τροφίμων Γαλανός, μου είχε δηλώσει:

«Η νοθεία των τροφίμων, προηγείται κατά πολύ της τεχνολογίας τροφίμων»!

Την ίδια περίπου περίοδο και σε κάθε ευκαιρία, ο ενασχολούμενος, για λογαριασμό της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών,με την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος Τραγάκης, διαβεβαίωνε ότι:

«Το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται δεκαετίες μπροστά από τους διώκτες του»!

Δύο χρόνια τώρα και όπως επανειλημμένα έχει γράψει ο Reporter.gr, μία επιτροπή 30 ευρωβουλευτών στο Ευρωκοινοβούλιο, προσπαθεί και δεν έχει βρει ακόμη …άκρη, με τις αποκαλύψεις για τα PanamaPapers.

Σήμερα, ο 14ος αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτής του Σύριζα Δ.Παπαδημούλης, υπέβαλλε κατεπείγουσα ερώτηση στη Κομισιόν και την ρωτάει τι προτίθεται να κάνει, με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα ParadisePapers.

Το πολύ-πολύ να συσταθεί καμία 30μελής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, να μελετήσει το ζήτημα για καμιά πενταετία και να ομολογήσει κατόπιν το αδιέξοδο, εικάζεται ότι θα του απαντήσει η Κομισιόν.

Τι άλλο να κάνει, δηλαδή, αφού δεν έχει καμία άλλη αρμοδιότητα και η ιστορία έχει διδάξει πως, οι «πλυντηριάδες» βρώμικου χρήματος και οι κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες, είναι καμιά δεκαριά χρόνια μπροστά από την ελλειπή νομοθεσία της ΕΕ?

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.