ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Παρασκευόπουλος ζητεί να καταργηθεί ο «νόμος Παρασκευόπουλου»

Ο Παρασκευόπουλος ζητεί να καταργηθεί ο «νόμος Παρασκευόπουλου» Κύριο

17:21 - 06 Νοε 2017
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, εξέπληξε τους πάντες τη Δευτέρα, δηλώνοντας σε τηλεοπτική εκπομπή πως τάσσεται υπέρ της κατάργησης του νόμου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Πρόκειται για τον δικό του νόμο, που έχει καθιερωθεί να λέγεται "νόμος Παρασκευόπουλου". Στο παρελθόν, τον έχει υπερασπιστεί πολλές φορές, ωστόσο, θεωρεί πως πλέον έκανε τη... δουλειά του και θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του Καναλιού της Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι ο νόμος του είχε έκτακτο χαρακτήρα, που στόχευε στην αντιμετώπιση των έντονων συνθηκών συμφόρησης που επικρατούσαν στις ελληνικές φυλακές και προσέθεσε πως δεν μπορεί να ισχύει για πάντα.

«Άρα μας λέτε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και να μετασχηματιστεί σε κάτι άλλο;» ρώτησε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος, με τον πρώην υπουργό να λέει: «Ασφαλώς. Βεβαίως, δεν λέει κανείς ότι αυτός ο νόμος πρέπει να ισχύει για πάντα. Έκτακτη νομοθεσία είναι και το καλό είναι να πάψουμε να έχουμε αυτές τις έκτακτες, κακές συνθήκες και να έχουμε μια πάγια ομαλή κατάσταση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.