ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Και όμως, κάπου έγινε εξ αποστάσεως ψηφοφορία για την Κεντροαριστερά– και ακυρώθηκε!

Και όμως, κάπου έγινε εξ αποστάσεως ψηφοφορία για την Κεντροαριστερά– και ακυρώθηκε! Κύριο

15:27 - 17 Νοε 2017
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Μία εβδομάδα έπειτα από τις εκλογές για την ηγεσία του Νέου Φορέα, αποκαλύπτονται και κάποια από τα ευτράπελα, τα οποία έστω και καθυστερημένα ανακάλυψε η Επιτροπή Αλιβιζάτου.

Όπως έγινε γνωστό, η επιτροπή ακύρωσε τις εκλογές στο Τρίκερι της Μαγνησίας, καθώς οι εκεί υπεύθυνοι επιχείρησαν αυθαιρέτως να διοργανώσουν μία ιδιότυπη εξ αποστάσεως ψηφοφορία.

Η παρατυπία αποκαλύφθηκε όταν η επιτροπή Αλιβιζάτου ζήτησε, πέραν του επίσημου αποτελέσματος, τα εισπραχθέντα χρήματα από την εκλογική διαδικασία. Επρόκειτο για το ποσό των 327 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στα 109 άτομα που εμφανίζονταν ότι είχαν συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου στο Τρίκερι όμως ενημέρωσε πως δεν υπήρχαν τα χρήματα και εξήγησε στον υπεύθυνο της επιτροπής στην Αθήνα, ότι στην κωμόπολη η ψηφοφορία έγινε… τηλεφωνικά!

Η συντριπτική πλειονότητα των ψηφισάντων καλούνταν από τηλεφώνου, έδιναν στον τον αριθμό της ταυτότητάς τους και καταχωρούνταν ως ψηφοφόροι στο πανελλαδικό σύστημα ψηφοφορίας.

Στο Τρίκερι φέρονται να ψήφισαν συνολικά 109 πολίτες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τον πληθυσμό της περιοχής, και τα «αποτελέσματα» διαμορφώθηκαν ως εξής: Γεννηματά 74, Ανδρουλάκης 20, Καμίνης και Θεοδωράκης από 4, Γάτσιος και Πόντας από 2, Μανιάτης και Τζιώτης από 1 ψήφο και βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Ανδρουλάκη ήταν αυτή που υπέβαλε ένσταση, η οποία έγινε δεκτή και οι εκλογές ακυρώθηκαν.

Προφανώς και την προσεχή Κυριακή οι τηλεφωνικές κάλπες θα μείνουν κλειστές…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:36 - 17 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.