ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι θα γινόταν αν κέρδιζε ο Μπερλουσκόνι στις ιταλικές εκλογές;

Τι θα γινόταν αν κέρδιζε ο Μπερλουσκόνι στις ιταλικές εκλογές; Κύριο

14:54 - 22 Νοε 2017
panayiotis

Από panayiotis

Αν συμβεί, μπορεί και να είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά comeback της Ιστορίας. Και επιπλέον, να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα αποφασίσει την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα έχει το δικαίωμα να πολιτευθεί και πάλι και να είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι «θα κατέβω στο γήπεδο, είτε ως αρχηγός, είτε ως προπονητής». 

Ο Μπερλουσκόνι είναι 81 ετών και έχει βάλει στόχο την επανεμφάνισή του στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας εν όψει των εκλογών που θα γίνουν τον Μάιο του 2018.
Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι του έχει αφαιρεθεί, έπειτα από την καταδίκη του για φοροδιαφυγή το 2013, οπότε και έχασε και την έδρα του γερουσιαστή που κατείχε. 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (CEDH) θα εξετάσει την Τετάρτη την προσφυγή του, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι ο Μπερλουσκόνι θα προλάβει τις προσεχείς εκλογές.

Παρά ταύτα, η δραστηριότητά του είναι έντονη και στις αρχές Νοεμβρίου το κόμμα του, Forza Italia, συμμαχώντας με τους εθνικιστές Fratelli d'Italia και με την Λίγκα του Βορρά, κατόρθωσε να έρθει πρώτο στις τοπικές εκλογές στην Σικελία. 

«Με αυτή τη συμμαχία μπορούμε να νικήσουμε παντού», είχε δηλώσει ο Μπερλουσκόνι, μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος και περιέγραψε τις επόμενες επιδιώξεις του ως εξής: «Αποδείξαμε πως ενωμένοι είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αναχαιτίσουμε το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S), το οποίο αποτελεί τον πραγματικό κίνδυνο»...

Τελευταία τροποποίηση στις 14:54 - 22 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.