ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το «τηλεφώνημα» του Αλέξη ήταν ένα απλό… sms

Το «τηλεφώνημα» του Αλέξη ήταν ένα απλό… sms Κύριο

13:27 - 04 Δεκ 2017
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της Ferankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μεταξύ εκείνων που επικοινώνησαν μαζί του ώστε να τον παροτρύνουν να συμφωνήσει στην δημιουργία ενός νέου μεγάλου συνασπισμού με του Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

Παρατίθενται μάλιστα και τα όσα φέρεται να περιείχε το μήνυμα του Αλέξη:  

«Μην ξεχνάς ότι μια πραγματικά αριστερή και προοδευτική θέση δεν έγκειται στο να διατηρείς όσο γίνεται πιο καθαρή τη δική σου ταυτότητα, αλλά στο να αγωνίζεσαι για πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προς το συμφέρον των πολλών. Είμαι σίγουρος ότι θα λάβεις τη σωστή απόφαση», αναφέρεται στο δημοσίευμα. 

Το ενδιαφέρον είναι πώς έγινε αυτή η επικοινωνία: με ένα sms, σύμφωνα με τον ίδιο τον Σουλτς…

Εδώ κάπου υπάρχει ένα ζήτημα. Πριν από 10 ημέρες η κυβερνητική προπαγάνδα διακινούσε την πληροφορία ότι ο Πρωθυπουργός «επικοινώνησε τηλεφωνικά» με τον Μάρτιν Σουλτς και του είπε τα εξής πανομοιότυπα με τα παραπάνω: 

«Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς την καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μια ευκαιρία που δε πρέπει να χαθεί…». 

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: είτε ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπει σε μία εμμονική φάση για τις πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία και βομβαρδίζει τον Σουλτς με τηλεφωνήματα και sms, λέγοντάς του τα ίδια και τα ίδια, είτε έχει χαθεί κάθε στοιχειώδης συναίσθηση σοβαρότητας και η αποστολή ενός προσωπικού μηνύματος βαφτίζεται βαρυσήμαντη πολιτική παρέμβαση από την κυβερνητική προπαγάνδα.

Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες για όλους αυτούς, οι οποίοι φαίνεται ότι κάπου έχουν μεγαλοπιαστεί και πιστεύουν ότι πλέον εξάγουν τον πολιτικό εξυπνακισμό και εκτός συνόρων…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.