ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Κράτος και παρακράτος σε κοινή γραμμή»

«Κράτος και παρακράτος σε κοινή γραμμή» Κύριο

15:59 - 22 Δεκ 2017
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Περίεργες συμπτώσεις ή απλώς ένα προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της τακτικής της κυβέρνησης;

Τις προηγούμενες ημέρες, για δεύτερη φορά σε πολύ σύντομο διάστημα, (δήθεν) αντιεξουσιαστές τραμπούκοι εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τα έκαναν λαμπόγυαλο.

Και με αφορμή αυτό αναδύθηκε για μία ακόμη φορά η αδιανόητη αντιπαράθεση του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου με τον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέα Ζαπράνη. Έφτασε μάλιστα ο υπουργός με ανακοίνωσή του να… κατηγορεί τον πρύτανη για τα επεισόδια:

«Ο κ. Ζαπράνης αντί να δυσφημεί συστηματικά τα δημόσια Πανεπιστήμια, θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να αναρωτηθεί γιατί επί των ημερών του –και για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα- το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας γίνεται στόχος αντιδημοκρατικών και βίαιων επιθέσεων. Ο Νόμος, τον οποίο κατηγορεί, δίνει στις διοικήσεις των Πανεπιστημίων συγκεκριμένες αρμοδιότητες για την προστασία των Ιδρυμάτων τους», αναφέρεται σε σχετικό απόσπασμα.

Σε ένα άλλο περιστατικό, τα ξημερώματα της Παρασκευής, βόμβα εξερράγη στο Εφετείο Αθηνών, με πολλές και σοβαρές ζημιές. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής είχε εξαπολύσει μία από τις γνωστές επιθέσεις του κατά της Δικαιοσύνης.

Δεν έφτασε ευτυχώς στο σημείο να κατηγορήσει τους δικαστές για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο…

Με αφορμή αυτά τα δύο περιστατικά, καθηγητής του ΠΑΜΑΚ έκανε την εξής διαπίστωση, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση: «Κράτος και παρακράτος είναι σε κοινή γραμμή. Οποιος δεν πειθαρχεί, πρέπει να τσακιστεί…»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.