ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ηλεκτρονικό εισιτήριο; Στο Βερολίνο αρκεί να φοράς τα σωστά παπούτσια...

Ηλεκτρονικό εισιτήριο; Στο Βερολίνο αρκεί να φοράς τα σωστά παπούτσια... Κύριο

14:13 - 12 Ιαν 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ενώ στην Ελλάδα παιδευόμαστε ακόμη με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, στην Γερμανία κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα.
 
 
Από τις 16 Ιανουαρίου όποιος φορά τα σωστά παπούτσια δεν θα χρειάζεται εισιτήριο για τις μετακινήσεις του στο μετρό του Βερολίνου.
 
Η εταιρεία που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του μετρό έχει συνάψει συμφωνία με γνωστή εταιρεία κατασκευής αθλητικών παπουτσιών, τα οποία έχουν ενσωματωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο για το μετρό ετήσιας διάρκειας! 
Αυτό σημαίνει ότι όποιος φοράει τα συγκεκριμένα παπούτσια μπορεί αυτομάτως να ταξιδεύει με όλες τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης (μετρό, τραμ, τρένα, λεωφορεία κλπ.) σε όλες σχεδόν τις μεταφορικές ζώνες.
 
Τα παπούτσια είναι φτιαγμένα από το χαρακτηριστικό υλικό που γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν ταξιδέψει με το βερολινέζικο μετρό: μία ψυχεδελικής αισθητικής ταπετσαρία που καλύπτει τα καθίσματα, η οποία έχει επιλεγεί και για συγκεκριμένο λόγο. Είναι τόσο παρδαλή που δύσκολα μπαίνει κανείς στον πειρασμό να την λερώσει με γκραφίτι και μουντζούρες. Ακόμη και αν το κάνει, δεν θα φαίνεται σχεδόν τίποτε…
 
Τα συγκεκριμένα παπούτσια κοστίζουν 180 €. Μπορεί να είναι ακριβούτσικα, όμως είναι πολύ φτηνότερα από τα 720€ που κοστίζει το ετήσιο εισιτήριο για το μετρό. Παρά ταύτα, θα παραχθούν μόνο 500 ζευγάρια, τα οποία θα διατίθενται μόνο σε δύο καταστήματα.
 
Το πώς ακριβώς θα δουλέψει αυτό το τρελό πρότζεκτ, μένει να φανεί. Κάτι μας λέει όμως ότι θα δουλέψει καλύτερα από το ηλεκτρονικό εισιτήριο του Σπίρτζη…
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.