ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κίνημα Αλλαγής:Στο τραπέζι τα ονόματα για τη θέση του Γραμματέα

Κίνημα Αλλαγής:Στο τραπέζι τα ονόματα για τη θέση του Γραμματέα Κύριο

12:20 - 19 Ιαν 2018
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Οι προσυνεδριακές διαδικασίες στο νεοσύστατο Κίνημα Αλλαγής έχουν φουντώσει με στόχο το συνέδριο του Μαρτίου στο οποίο θα οριστικοποιηθούν οι δομές και τα πρόσωπα που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της επιτυχούς λειτουργίας του κόμματος σε μια, εκτός απροόπτου εκλογική χρονιά.

Σημαντικό ρόλο στη νέα εποχή της παράταξης, θα έχει ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής. Η ονοματολογία έχει ήδη ξεκινήσει και οι παρασκηνιακές κινήσεις εντείνονται.

Οι βασικοί υποψήφιοι όπως καταγράφονται έως τώρα είναι οι εξής:

• Κώστας Πανταζής. Ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και επί χρόνια δυναμικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει διατελέσει και ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες καθώς γνωρίζει τα εσωκομματικά όσο λίγοι, ενώ βρίσκεται στο στενό περιβάλλον της Προέδρου εδώ και χρόνια. Του πιστώνεται η εργατικότητα και μεθοδικότητα με την οποία έχει δουλέψει τα τελευταία χρόνια. Στηρίζεται οργανωτικά από τον έτερο πρώην Γραμματέα της Ν. ΠΑΣΟΚ κ. Παντελή Καμά. Οι δυο τους άλλωστε ήταν το δίδυμο, στο οποίο η Πρόεδρος πιστώνει την ισχυρή της παρέμβαση στη νέα γενιά.

• Σπύρος Καρανικόλας. Ο νεαρός αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου, έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τις παρουσίες του στα ΜΜΕ. Θεωρείται ικανότατο στέλεχος και μπορεί να σηματοδοτήσει την ανανέωση και να δώσει μια φρέσκια πνοή τόσο από άποψη εικόνας όσο και πολιτικής ουσίας.

• Μιχάλης Κατρίνης. Ο πρώην βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ, είναι ακόμη ένα στέλεχος που συγκεντρώνει ισχυρές πιθανότητες να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση. Βρίσκεται αρκετά κοντά με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, και μια πιθανή επιλογή του θα δείξει πως η Φώφη Γεννηματά θέλει να πορευθεί με όλους μαζί, χωρίς διαχωρισμούς.

Όπως και να έχει, ο δρόμος προς το συνέδριο είναι μακρύς και σε επίπεδο οργανωτικών ζητημάτων, οι εξελίξεις θα έχουν ενδιαφέρον.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:26 - 19 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.