ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μήπως το «γιατρικό» της Novartis δείχνει εκλογές;

Μήπως το «γιατρικό» της Novartis δείχνει εκλογές; Κύριο

13:23 - 06 Φεβ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο σπασμωδικός τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η κυβέρνηση στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία και η σπουδή με την οποία προσπαθεί να ανοίξει την συζήτηση για το σκάνδαλο της Novartis έχει αρχίσει να πυροδοτεί πολλά σενάρια.

 

Και μόνο ο τρόπος διαχείρισης φανερώνει πολλά: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, άγνωστο με ποια ακριβώς ιδιότητα και αρμοδιότητα, πήγε στο Αρειο Πάγο  για να πάρει πληροφορίες για την υπόθεση, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Αλ. Τσίπρα με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κοντονή και Παπαγγελόπουλο, λες και αυτοί χειρίζονται την υπόθεση και πάντως αποκαλύπτοντας για άλλη μία φορά την κυβερνητική αντίληψη περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. 

Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυσμό με το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση σε σχέση με το Σκοπιανό, κατά κάποιους δείχνουν ότι έχει ενεργοποιηθεί ένα σενάριο εκλογών, αρκετά νωρίτερα από το 2019… Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας ότι δεν τους «βγαίνει» ούτε η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο, ούτε η επίλυση του εθνικού θέματος, καταφεύγουν στην άτσαλη σκανδαλολογία, ελπίζοντας ότι έτσι θα ανατρέψουν το σε βάρος τους κλίμα και θα ανασχέσουν την φθορά. 

Αν ένα τέτοιο σενάριο ευσταθεί, εκλογές θα πρέπει να γίνουν πριν το καλοκαίρι, δεδομένου ότι και η σκαναδαλολογία δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα.

Ίδωμεν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.