ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι έκρυψε το Μαξίμου για την επικοινωνία Τσίπρα-Γιλντιρίμ

Τι έκρυψε το Μαξίμου για την επικοινωνία Τσίπρα-Γιλντιρίμ Κύριο

13:07 - 14 Φεβ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Επειτα από τα σοβαρά περιστατικά των τελευταίων ημερών στα Ίμια, το Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσε πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ το απόγευμα της Τρίτης.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας σχεδόν «τράβηξε τα αυτιά» του Γιλτντιρίμ. «Ο Πρωθυπουργός επισήμανε με αυστηρότητα στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα, όπως το χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις Ελληνοτουρκικές και Ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

 

Και επίσης: «Υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης».

 

Το ωραίο της υπόθεσης είναι τι δήλωσε ο Γλιντιρίμ σε σχέση με την τηλεφωνική αυτή επικοινωνία. Και απ’ ό,τι φαίνεται δεν πρέπει να τρόμαξε και πολύ από αυτά που του είπε ο Τσίπρας. Σε δηλώσεις του προτού αναχωρήσει για την Λευκορωσία την Τετάρτη το πρωί, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι ανέφερε στον Ελληνα ομόλογό του, ότι «δεν είναι σωστό να γίνεται προσπάθεια για έρευνα υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο». Όπως προσέθεσε: «Το είπαμε και στον Τσίπρα ότι χωρίς να υπάρξει κατάληξη στο Κυπριακό, η συνέχιση  αυτού του είδους των προσπαθειών και ειδικά σε πεδία διαμάχης θα είναι η αιτία για ασυνήθιστα αρνητικά προβλήματα».  

 

Για όσους δεν κατάλαβαν, έπεται συνέχεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 14 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.