ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Εχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέρουμε;» - Μία υπενθύμιση

«Εχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέρουμε;» - Μία υπενθύμιση Κύριο

16:19 - 14 Φεβ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι κάποιες φορές που ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με τα όσα έχει εκστομίσει στο παρελθόν και τον εκθέτουν.

 Στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα αυτές οι φορές είναι βεβαίως πολλές και τα λεγόμενά του αφορούν το σύνολο της πολιτικής του πορείας, αλλά δυστυχώς και τις τύχες της χώρας.

Μία από τις πλέον… εκκεντρικές δηλώσεις του έρχεται σήμερα στην μνήμη με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ήταν στο πλαίσιο τξης ΔΕΘ το 2015, λίγο προτού κερδίσει τις δεύτερες εκλογές εκείνης της χρονιάς, όταν ο κ. Τσίπρας είχε προκαλέσει σάλο με την δήλωση του ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα!

Η αναφορά εκείνη είχε γίνει κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή ερώτηση για το Αιγαίο και στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Η ερώτηση είχε τεθεί από τον ανταποκριτή του περιοδικού Der Spiegel. Ο κ. Τσίπρας είχε ξεκινήσει την απάντησή του λέγοντας ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε από την ΝΔ στο ζήτημα του μεταναστευτικού το «απόλυτο μηδέν» και υπογράμμισε τα εξής: «Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;».

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι Τούρκοι θυμούνται πολύ καλά αυτήν την δήλωση. Καλό είναι να την θυμόμαστε κι εμείς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.