ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μας την... έκανε και ο Γιούνκερ με τους «Μακεδόνες»

Μας την... έκανε και ο Γιούνκερ με τους «Μακεδόνες» Κύριο

08:44 - 01 Μαρ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Το δρόμο που... χάραξε η Άνγκελα Μέρκελ ακολούθησε και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μετά την επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ παραχώρησε συνέντευξη στην Deutsche Welle και αποκάλεσε τη γειτονική χώρα "Μακεδονία" και τους κατοίκους της "Μακεδόνες".

"Στην Μακεδονία (sic), την ΠΓΔΜ, όπως λέγεται στην γραφειοκρατική ορολογία, διαπίστωσα ότι οι Μακεδόνες (sic) σημειώνουν σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της Ευρώπης. Αλλά δεν υποσχέθηκα σε κανέναν μια ημερομηνία ένταξης. Και δεν ανακοίνωσα ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων ούτε σε εκείνους οι οποίοι δεν βρίσκονται ακόμη σε διαπραγματεύσεις. Το θέμα για μένα είναι η ουσία των διαπραγματεύσεων και όχι ο προσδιορισμός ημερομηνίας. Οι προθεσμίες με ενδιαφέρουν, αλλά όχι τόσο ώστε να ξεχάσω την ουσία των διαπραγματεύσεων", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Θυμίζουμε πως μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Άνγκελα Μέρκελ είχε υποδεχθεί στο Βερολίνο τον Ζόραν Ζάεφ και τον είχα αποκαλέσει "Μακεδόνα" Πρωθυπουργό.

Ας μην πέφτουμε, ωστόσο, από τα σύννεφα. Έχει γραφτεί κι έχει ξαναγραφτεί άπειρες φορές πως το ΠΓΔΜ μόνο "μεταξύ μας" το κρατάμε. Στον υπόλοιπο πλανήτη το "Μακεδονία" δίνει και παίρνει...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.