ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Περί fake news: Οι δυνάμεις του σκότους, ο ανηψιός της Δάφνης Σημίτη και το μέγεθος των smartphones

Περί fake news: Οι δυνάμεις του σκότους, ο ανηψιός της Δάφνης Σημίτη και το μέγεθος των smartphones Κύριο

16:00 - 03 Μαρ 2018
panayiotis

Από panayiotis

Κάποια ενδιαφέρονται και απροσδόκητα ακούστηκαν κατά την συζήτηση για fake news στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Για παράδειγμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς μίλησε για «δυνάμεις του σκότους που θέλουν να δουν την Ευρώπη να αποτυγχάνει»... Δεν τις κατονόμασε, ούτε και διευκρίνισε αν μιλούσε για το εσωτερκό της χώρας ή και γενικότερα. 

Λίγο πιο παραστατικός ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης. Θέλοντας να περιγράψει πώς ο ίδιος είχε πέσει θέμα της fake ειδησεογραφίας, είπε χαρακτηριστικά ότι το 2014 και αφότου κατέβηκε στην πολιτική, απέκτησε μία νέα ταυτότητα. «Κατάγομαι από τα Χανιά», ξεκίνησε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε λέγοντας: «από εκόνη την εποχή και έπειτα έγινα ξαφνικά ανηψιός της Δάφνης Σημιτη, η οποία κατάγεται από την Αρτα, ένα γειτονικό χωριό των Χανίων»...

Όπως πάντως σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, «η ομάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η πρώτη οργανωμένη ομάδα fake news στην Ευρώπη και κάποια στιγμή αυτά τα εύσημα θα πρέπει τους αποδοθούν». Πέραν αυτού ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε και κάτι άλλο ενδιαφέρον. Ότι η εκτίναξη των fake news συνέπεσε με την περίοδο 2013-2014 όταν μεγάλωσαν (πολύ) οι οθόνες των κινητών τηλεφώνων. 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:28 - 03 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.