ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Σταύρος και ο καθημερινός εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας

Ο Σταύρος και ο καθημερινός εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας Κύριο

15:40 - 08 Μαρ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στέλενει μέσω Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης. Και μιλάει για τις «γυναίκες που τολμούν». Γράφει ο επικεφαλής του Ποταμιού:

 

«Τι είναι το πιο σημαντικό για τις γυναίκες; 
Η Βραζιλιάνα Carol Rossetti λέει ότι είναι ο σεβασμός – η εκτίμηση και η αυτοεκτίμηση! Ο σεβασμός ανεξάρτητα από τις προσωπικές επιλογές, την θέση στην οικονομία, τον σωματότυπο, την σεξουαλικότητά…
Γι' αυτό και με τα πολύχρωμα σκίτσα της, η Carol υπερασπίζεται την γυναικεία ταυτότητα μακριά από τα στερεότυπα που κυριαρχούν ακόμα και σε «σύγχρονες» κοινωνίες.

 

Και είναι μεγάλη η χαρά μου που η Carol Rossetti δέχτηκε την πρόταση της συνεργάτιδάς μου Efi Stefopoulou να εμπιστευθεί τα σκίτσα της στο Ποτάμι για να μεταφερθούν και στην Ελλάδα – όπως και σε άλλες 16 χώρες – τα μηνύματα της.

 

Γυναίκες που τόλμησαν, γυναίκες που μπήκαν σε ανδροκρατούμενα κάστρα, γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στα παιδιά τους, γυναίκες που δεν ακολούθησαν τους κανόνες για τις σπουδές τους ή την εμφάνισή τους, γυναίκες που δεν κρύφτηκαν στο σπίτι τους μετά την μαστεκτομή... αυτές είναι οι γυναίκες που πρωταγωνιστούν στα σκίτσα της Carol Rossetti.


Σήμερα (…και κάθε μέρα) ας το γιορτάσουμε μαζί τους».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.