ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πότε αρχίζουν τα στοιχήματα για τις εκλογές;

Πότε αρχίζουν τα στοιχήματα για τις εκλογές; Κύριο

13:34 - 13 Μαρ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μόνο κανονικότητα και ομαλότητα δεν προμηνύεται για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες έως το καλοκαίρι, με βάση τις νέες αξιώσεις του ΔΝΤ.

 

Ως γνωστόν από την Ουάσιγκτον ήλθε το σήμα για την κυβέρνηση, πως η μείωση του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ και οι περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις θα πρέπει να εφαρμοστούν από την Πρωτοχρονιά του 2019 και αυτό χωρίς συζήτηση.

 

Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους το πλεόνασμα του 3,5% δεν πρόκειται να επιτευχθεί χωρίς τέτοιου είδους μέτρα.

Η κυβέρνηση ήδη έχει παγώσει, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει τα λόγια τους και το ερώτημα είναι τι γίνεται τώρα.

 

Η απάντηση είναι απλή και μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου: αν δεν υπάρξει υποχώρηση του Ταμείου (δύσκολο…), άλλο ένα σενάριο του Τσίπρα καίγεται και από τις αρχές του καλοκαιριού θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις. Το Eurogroup για το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι στις 21 Ιουνίου, ενώ στις αρχές του μήνα το ΔΝΤ θα περιμένει τα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου.

 

Εκεί θα κριθούν όλα. Αν επιβεβαιωθεί η αναγκαιότητα επίσπευσης των μέτρων, το σενάριο της πρόωρης κάλπης, έπειτα από άλλη μία ηρωική μάχη, θα αρχίσει να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.