ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Σταύρος, η ημερομηνία αποχώρησής του από την πολιτική και οι... Ινδιάνοι Μοχώκ

Ο Σταύρος, η ημερομηνία αποχώρησής του από την πολιτική και οι... Ινδιάνοι Μοχώκ Κύριο

13:27 - 18 Μαρ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δύσκολα μπορεί κανείς να πει ότι στο ιδιρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής έχουν ακουστεί συγκλονιστικά πράγματα κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τουλάχιστον όμως, ακούστηκαν κάποια χαριτωμένα. Όπως η παραβολή του Σταύρου Θεοδωράκη για τους… Ινδιάνους Μοχώκ.

 

Όπως είπε ο Σταύρος, μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε το Σικάγο το 1886 και αυτή ήταν η αφορμή για την ανοικοδόμηση της πόλης και τους πρώτους ουρανοξύστες. Υπήρχαν, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μεγάλα γραφεία, έμπειροι αρχιτέκτονες και μηχανικοί που ναι μεν δεν είχαν κάνει ουρανοξύστες, αλλά είχαν δοκιμαστεί σε μεγάλα έργα. Το θέμα ήταν ποιος θα ανέβαινε στην σκαλωσιά… Εκεί λοιπόν ήρθαν οι ινδιάνοι Μοχώκ! Ήταν γυμνασμένοι και δεν φοβόντουσαν τα ύψη. «Έμπειροι μηχανικοί και ινδιάνοι Μοχώκ έφτιαξαν λοιπόν τους ουρανοξύστες στο Σικάγο. Το ίδιο και στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1920 και 1930», είπε ο Σταύρος και συνέχισε: «Τα μεγάλα έργα θέλουν μεγάλες συμπράξεις. Αυτό θέλω να σας πω! Μένει βέβαια να απαντηθεί ποιος είναι ο μηχανικός και ποιος είναι ο ινδιάνος στο δικό μας μεγάλο έργο. Αλλά αυτό θα φανερωθεί καθώς υψώνεται το οικοδόμημα». Όπως φάνηκε, αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμη και είναι ένα θέμα…

 

Το άλλο που είπε ο Σταύρος είναι ότι η παρουσία του στην πολιτική έχει ημερομηνία λήξης: «Στην πολιτική μπήκα για 8 χρόνια. Ήδη έχω κλείσει τα τέσσερα», είπε και απευθύνθηκε στον Ανδρουλάκη: «Ας δεσμευτούμε λοιπόν Νίκο εμείς οι νεότεροι ότι θα δώσουμε με την προσωπική μας στάση το παράδειγμα της ανανέωσης». Δεν ήταν και πολυ ευγενικό για την Φώφη αυτό, αλλά πέρασε χωρίς «επεισόδια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.