ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Τσακωμός» για τη σύνταξη της χήρας του Γιώργου Μπαλταδώρου

«Τσακωμός» για τη σύνταξη της χήρας του Γιώργου Μπαλταδώρου Κύριο

11:44 - 13 Απρ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Αντιδράσεις και διχογνωμία προκλήθηκε σχετικά με τη σύνταξη που δικαιούται η χήρα του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη, όταν το μαχητικό του αεροσκάφος κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου.

Ο πιλότος είχε μισθό 1.180 ευρώ και έτσι η σύνταξη χηρείας που προκύπτει για τη σύζυγό του ανέρχεται στα 400 ευρώ.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο εργατολόγος, νομικός και πρώην γ.γ. Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, «υπάρχει εξαίρεση σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή η εξαίρεση παρέχει εντελώς ανεπαρκή προστασία διότι αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο μισθός αυτού του ανθρώπου που αμυνόταν για την πατρίδα του ήταν 1.180 ευρώ , σημαίνει ότι η γυναίκα του θα πάρει σύνταξη περίπου 400 ευρώ».

Παρέμβαση Πετρόπουλου

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, έσπευσε να διευκρινίσει πως οι αναφορές του κ. Ρωμανιά δεν είναι αληθείς.

Αντίθετα, όπως τόνισε "Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016 που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος".

Ο κ. Πετρόπουλος σχολίασε συγκεκριμένα:

"Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016 που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος. Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας όσοι μιλούν για σύνταξη 400 €".

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 13 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.