ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσίπρας θα πάρει στο Καστελόριζο και τον Γιώργο Παπανδρέου;

Ο Τσίπρας θα πάρει στο Καστελόριζο και τον Γιώργο Παπανδρέου; Κύριο

19:02 - 16 Απρ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Οκτώ χρόνια πριν, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση η Ελλάδα, πτώχευσε. Στις 23 Απριλίου έγινε το αξέχαστο διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο. Ο τότε πρωθυπουργός με πένθιμη, μώβ γραβάτα ανακοίνωσε την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμειο και στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, εγκαινιάζοντας το πρώτο Μνημόνιο.

Πολλά άλλαξαν από τότε. Ο Γιώργος Παπανδρέου αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, έκανε δικό του κόμμα και συνέχισε να περιοδεύει σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, δέχθηκε την πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά να συμμετέχει με το κόμμα του στο σχηματισμό του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ονόματι ΔΗΣΥ.

Σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι  τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, που ουσιαστικά ηγείται το ΠΑΣΟΚ. Όπως πληροφορούμαστε θα μεταβεί στην Τουρκία για να πραγματοποιήσει επαφές στη γειτονική χώρα και στη συνέχεια θέλει να  κανονίσει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πηγές η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα, ωστόσο δεν είναι αρνητικοί.

Αυτό που ίσως ξεχνάει ο κ. Παπανδρέου είναι η δριμεία επίθεση που έχει δεχθεί από τον νυν πρωθυπουργό, ειδικά για το Καστελόριζο.

Το Ιούνιο του 2017, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Φώφης Γεννηματά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: "Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω".  Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε "τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, μας έχεις βάλει σε δύο καινούρια μνημόνια, οπότε τώρα δεν έχεις περιθώριο να τα λες αυτά".

Άμεση η ειρωνική απάντηση  του Αλέξη Τσίπρα: "Θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο μαζί, σε έναν χρόνο”.

Και αυτός ο διάλογος προκάλεσε τότε εκνευρισμό στον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος δήλωσε: "Πάμε τώρα Καστελόριζο Αλέξη να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης και εσύ μας φορτώσατε άλλα πέντε χρόνια Οδύσσειας".

Την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Καστελόριζο, με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο στη Ρόδο. Θα πάρει μαζί και τον Γιώργο Παπανδρέου;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.