ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μία παρέμβαση με ουσία στο «όραμα» Μακρόν!

Μία παρέμβαση με ουσία στο «όραμα» Μακρόν! Κύριο

11:43 - 18 Απρ 2018
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Αγνοήθηκε εντελώς, από τα ελληνικά και κυπριακά μίντια, η γραπτή παρέμβαση που έκανε ο κύπριος ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης, μετά την «βαρύγδουπη» ομιλία του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, για το «όραμα» του σχετικά με το «Μέλλον της Ευρώπης».

Επισημαίνοντας, στην παρέμβαση του, το αυτονόητο αλλά μονίμως λησμονημένο γεγονός, ότι το βόρειο μέρος της Κύπρου εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, ο κύπριος ευρωβουλευτής, «χάλασε τη μόστρα» στον μύθο που επιχείρησε να καλλιεργήσει ο Γάλλος πρόεδρος για την «ευρωπαϊκή κυριαρχία».

Η ευρωπαϊκή κυριαρχία είναι ακρωτηριασμένη από τα τουρκικά στρατεύματα που κατέχουν το βόρειο μέρος της Κύπρου, ανέφερε ο κύπριος ευρωβουλευτής και διευκρίνισε ότι  «πρόκειται για κυρίαρχο έδαφος της ΕΕ αλλά υπό τουρκική κατοχή.»

Επιπλέον, συμπλήρωσε, η Τουρκία παρεμποδίζει με τον στόλο της τα κυριαρχικά δικαιώματα και τους σχεδιασμούς της ΕΕ στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και απειλεί με πόλεμο εναντίον της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Κι’ ύστερα «στόλισε» τον Μακρόν, όπως του αρμόζει:

 «Ένας Ευρωπαίος ηγέτης διαφέρει από ένα πολιτικό επειδή ο ηγέτης έχει θέση και για τα δύσκολα, όχι μόνο τα εύκολα. Σήμερα, χρειαζόμαστε Ευρωπαίους ηγέτες και όχι απλά πολιτικούς. Ένας  Ευρωπαίος ηγέτης προασπίζεται με όλα τα μέσα την ευρωπαϊκή κυριαρχία που παραβιάζεται από την Τουρκία στην Κύπρο και αλλού.»

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.