ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι «πραγματιστές» του ΣΥΡΙΖΑ και η σύγκρουση Φώφης - Σταύρου που έρχεται

Οι «πραγματιστές» του ΣΥΡΙΖΑ και η σύγκρουση Φώφης - Σταύρου που έρχεται Κύριο

07:45 - 15 Μαϊ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλησε να απαντήσει στο μήνυμα της Φώφης Γεννηματά περί μηδενικής ανοχής σε προσωπικές στρατηγικές, λέγοντας ότι δεν δέχεται εντολές από κανέναν… Σαν να έλεγε ότι η δήλωση της Φώφης τον αφορούσε.

 

Την Δευτέρα το πρωί, θέλησε να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Βήμα είπε ότι το Ποτάμι δεν έχει λόγο ύπαρξης και ότι θα διεκδικήσει τις ψήφους του μεσαίου χώρου.

Η απάντησή του, έστω και κάπως φλύαρη, είναι ενδεικτική για το τι θα επακολουθήσει. Μοιάζει με ένα νέο μανιφέστο, με κάτι σαν δικαιολογία της ύπαρξης του Ποταμιού και πιθανώς με μία εικόνα του εγγύς μέλλοντος.

 

Ο Θεοδωράκης λέει μεταξύ των άλλων ότι μόνο αυτός και το Ποτάμι μπορούν να εγγυηθούν μία σειρά μεταρρυθμίσεις – λίγο πολύ τα πάντα (παιδεία, υγεία, θεσμικά, δικαιοσύνη, εξελίξεις στο Κυπριακό και το Μακεδονικό κλπ. κλπ.).

Όπως μεταξύ των άλλων λέει: «Και θα μεγαλώνει (ο κατάλογος) όσο θα κυριαρχεί ένα παλαιοκομματικό σύστημα που θα βάζει πάντα την επιβίωση του πάνω από τα συμφέροντα της χώρας. Αυτόν τον αγώνα δίνει το Ποτάμι, σήμερα μαζί με τους συμμάχους του στο Κίνημα Αλλαγής. Ο πρώτος αντίπαλός μας είναι, φυσικά, η ασυνάρτητη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – από Στάλιν μέχρι ακροδεξιούς ψεκασμένους και ενδιαμέσως ελάχιστοι πραγματιστές. Αλλά δεν είναι ο μόνος αντίπαλος. Η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, όχι όμως “όπως – όπως”, ούτε “δεξιά – δεξιά”».

 

Με αυτές τις ανακοινώσεις ο Σταύρος μας λέει: α) στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο η Φώφη ξέκοψε κάθε επικοινωνία, υπάρχουν και πραγματιστές (πού τους βλέπει, αλήθεια;), β) δεν θέλει «παλινόρθωση» της δεξιάς.

 

Τι ακριβώς θέλει, δεν ξέρουμε, αλλά μάλλον το σίριαλ της σύγκρουσης με την Φώφη θα έχει συνέχεια…

Τελευταία τροποποίηση στις 14:44 - 14 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.