ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Επαγωγικός συλλογισμός…

Επαγωγικός συλλογισμός… Κύριο

20:35 - 02 Ιουν 2018
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έχει ανταποκριτή στο Στρασβούργο καθόσον, αυτόν που είχε τον απέλυσε στις αρχές του 2015.
  • Έχει, όμως, ως άτυπο συνεργάτη, ένα ζευγαράκι που εκτελεί καθήκοντα Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Στρασβούργο.
  • Συχνά, το «ζευγαράκι» αυτό, «εφοδιάζει» το ΑΠΕ-ΜΠΕ με ειδήσεις και «νέα» από την πόλη, μόνον όμως όταν αυτές οι ειδήσεις είναι έτσι εξωραϊσμένες, που να ικανοποιούν το γκοβέρνο.
  • Σήμερα, όπως επιβεβαίωσε και η τοπική εφημερίδα της Αλσατίας DNA, μαζεύτηκαν 120 άτομα στην πλατεία Κλεμπέρ του Στρασβούργου, για να διαδηλώσουν κατά του νόμου που προωθεί ο Μακρόν, για το μεταναστευτικό και το άσυλο και κατά της ακροδεξιάς οργάνωσης «Αρκάντια», που τον επικροτεί.
  • Προσκεκλημένη της Ακροδεξιάς αυτής Οργάνωσης ήταν και η Χρυσή Αυγή.
  • Με προσωπικά μέηλ και «καλέσματα» μέσω φέϊσμπουκ, πολλοί Έλληνες του Στρασβούργου, ανάμεσα τους και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του Συμβουλίου της Ευρώπης, καλούσαν την ελληνική κοινότητα, να συμμετάσχει σ’ αυτή τη διαμαρτυρία και να εκδηλώσει την αντίθεση της, στην συμμετοχή της Χρυσής Αυγής σ’ αυτήν.
  • Το γεγονός ότι μαζεύτηκαν μόνον …120 άτομα στην πλατεία Κλεμπέρ, δεν δικαιολογεί ασφαλώς τους πανηγυρισμούς του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων ότι, «Έλληνες και φιλέλληνες της πόλης διαμαρτυρήθηκαν με πανό που έγραφε «οι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται» και «όχι στην άφιξη των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής στο Στρασβούργο.

Εγώ, που παραμένω εδώ στο Στρασβούργο, δώδεκα χρόνια, ξέρω ότι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής συμμετέχουν με τρείς ευρωβουλευτές στο ΕυρωπαΪκό Κοινοβούλιο και μ’ έναν βουλευτή, στην σύνθεση της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τόσα χρόνια, δεν τους άκουσα να…. ντρέπονται, ούτε κι’ όταν σύσσωμη η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αρνήθηκε να υπογράψει ψήφισμα για την αποπομπή της Ελένης Ζαρούλια από την Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.