ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακεδονία: Ζητείται η βοήθεια του... κοινού Κύριο

14:37 - 13 Ιουν 2018
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Βοήθεια του κοινού Ας υποθέσουμε πως η συμφωνία "Βόρεια Μακεδονία" εκτελείται κανονικά. Εμείς σπονσοράρουμε τους γείτονες για ΝΑΤΟ και ΕΕ, οι γείτονες κάνουν το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές, όπως προβλέπονται.

Τι θα κληθεί να αποφασίσει μετά η Ελληνική Βουλή; Τι σημασία θα έχει ενδεχόμενη μη αποδοχή της συμφωνίας; Τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα σε περίπτωση μη αποδοχής; Είναι δυνατόν να ματαιωθούν οι διαδικασίες των διεθνών οργανισμών;

Όπως καταλαβαίνω τη διαδικασία που περιγράφεται στη συμφωνία, μπαίνουν σειρά προβλημάτων στην Ελλάδα. 

1. Σε περίπτωση που η διαδικασία κολλήσει εξ αιτίας των γειτόνων (δημοψήφισμα, σύνταγμα), η Ελλάδα θα μπει σε διπλωματικό αγώνα για αντιστροφή των επιπτώσεων της μέχρι τότε πορείας. Ας πούμε, να πρέπει να επιχειρήσει εκδίωξη από το ΝΑΤΟ, με βάση της συμμαχίας ήδη εγκατεστημένη. Όποια διαπραγμάτευση για επίλυση θα είναι δυσκολότερη με την Ελλάδα πιεζόμενη.
2. Σε περίπτωση που η διαδικασία προχωρήσει απρόσκοπτα, η ψήφος στην ελληνική Βουλή θα είναι σε περιβάλλον εκβιασμού ενώπιον των επιπτώσεων αρνητικής απόφασης. Το ΟΧΙ στη συμφωνία τότε θα σημαίνει συντριπτική ήττα της Ελλάδας και διεθνή απομόνωση.

Κάνω κάπου λάθος;

 

Γ. Προκοπάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.