ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο χρόνος τελειώνει, οι κοτσάνες πληθαίνουν…

Ο χρόνος τελειώνει, οι κοτσάνες πληθαίνουν… Κύριο

13:35 - 21 Ιουν 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εν αναμονή των πιέσεων που θα ασκηθούν από την γερμανική κυβέρνηση προς τον Νότο, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της φιλελεύθερης μεταναστευτικής πολιτικής του Βερολίνου τα προηγούμενα χρόνια, «χτύπησε» με μία συνέντευξη ο πρώην αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας.

 

Και είπε πολλά. Τα οποία θα άφηναν άφωνους και τους πλέον αφελείς ή αδαείς περί το ζήτημα.

Ως προς το αν υπάρχει λύση για το πρόβλημα, η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Λύση είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι. Μιλάμε για την καλύτερη δυνατή διαχείριση όχι για λύση του προβλήματος». Θα μπορούσε να σταθεί ως απάντηση, έστω και είναι επιπέδου συνέλευσης σε κομματικό γραφείο της δεκαετίας του 1980. Υπό μία προϋπόθεση: ότι ο κ. Μουζάλας και η κυβέρνηση εν γένει είχαν κάνει κάτι για την καλύτερη δυνατή διαχείριση…

 

Κατά τον πρώην υπουργό πάντως «δεν υπάρχει εναλλακτική στη διαχείριση του προσφυγικού. Η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα θα προκαλούσε αύξηση των ροών. Τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει η μεγαλύτερη προσφυγική και μεταναστευτική ροή μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Μεταφορά πληθυσμών από δύο ηπείρους, από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη, ιστορικά, δεν έχει ξαναγίνει. Οδήγησε σε όξυνση των ακροδεξιών πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη, παρόλο που στην αρχή εφαρμόστηκαν πολιτικές του Διαφωτισμού. Αυτό το κλίμα στην Ευρώπη, κλίμα δεξιάς στροφής, ειδικά ως προς την καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων, σήμερα κυριαρχεί».

 

Ομολογουμένως, πρόκειται για... πρωτότυπες διαπιστώσεις λίγο πριν το τέλος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

Φανερωτικές της αντίληψης και της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης των τελευταίων τριάμισι ετών, σε πεδία άλλα από αυτό της οικονομίας, όπου έχει διαπρέψει ούτως ή άλλως.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:04 - 21 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.