ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ζήσε Μάη μου….

Ζήσε Μάη μου…. Κύριο

12:12 - 04 Ιουλ 2018
panayiotis

Από panayiotis

Τρανή απόδειξη ότι οι ευρωπαίοι ιθύνοντες πάνε «με τον αραμπά», όταν πρόκειται να χτυπήσουν καίρια την φοροαποφυγή μέσω υπεράκτιων οφσόρ εταιριών, αποτελεί επείγον ενημερωτικό έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου, που αναφέρεται στο ιστορικό και στο τι μέλλει γενέσθαι, μετά τις αποκαλύψεις των Papama Papers και των Paradise Papers.

Στο έγγραφο υπενθυμίζεται ότι, με βάση όσα αποκαλύφθηκαν, καιρό πριν, στα Panama και Paradise Papers, αυτοί που διευκόλυναν εταιρίες και ιδιώτες ν’ αποφεύγουν την φορολογία, μέσω της διοχέτευσης των κερδών σε υπεράκτιες οφσόρ εταιρίες, ήταν οι αποκαλούμενοι «πάροχοι φορολογικών συμβουλών».

Τον Ιούνιο του 2017 η Κομισιόν αποφάσισε να καθιερώσει μηχανισμούς, για την γνωστοποίηση των απαραίτητων πληροφοριών για την δράση αυτών των «συμβούλων», επιβάλλοντας στις ανά την Ευρώπη φορολογικές και ελεγκτικές αρχές, την υποχρέωση να ανταλλάσσουν μεταξύ τους πληροφορίες.

Η σχετική κοινοτική οδηγία εκδόθηκε στις 25 Μαΐου 2018 και όπως ενημερώνει το σχετικό έγγραφο, θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου 2020 στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

«Ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλλι» δηλαδή και μέχρι τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν βρει άλλους, άγνωστους, τρόπους, για την διακίνηση του μαύρου χρήματος.

 Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

*Ολο το σχετικό έγγραφο εδώ

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.