ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ελα όμως που δεν μπορούν να κρυφτούν για τις εκλογές…

Ελα όμως που δεν μπορούν να κρυφτούν για τις εκλογές… Κύριο

14:57 - 11 Ιουλ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πολύ χαλαρές είναι εσχάτως οι απαντήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων σχετικά με τις εκλογές. Και ακόμη πιο χαλαρές οι πρακτικές που ακολουθούν, όπως βλέπουμε στην Βουλή, όπου κάθε τόσο αλλάζουν την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναλόγως των σχεδιασμών τους.

 

Τις τελευταίες ημέρες οι κυβερνητικές τροπολογίες έχουν μετακινήσει τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές πίσω στον Μάιο, όπως αρχικώς προβλεπόταν αλλά είχε αλλάξει με την μετακίνησή τους στον Οκτώβριο, αλλά την μία προτιμήθηκε η 19η Μαΐου και την αμέσως επόμενη ημέρα η 26η, που είναι και η ημερομηνία των ευρωεκλογών.

 

Με βάση αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος δέχθηκε την Τετάρτη το προφανές και αναμενόμενο ερώτημα για το ενδεχόμενο να έχουμε τριπλές κάλπες τον Μάιο (κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ).

Ο διάλογος που ακολούθησε φανερώνει πολλά:

 

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Αυτά είναι ζητήματα που θα τα αποφασίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να παίξουμε με τις εκλογές. Ωστόσο, όταν τίθεται συνταγματικό ζήτημα, πρέπει να μην επιτρέπουμε την οποιαδήποτε αμφιβολία. Νομίζω, βεβαίως, ότι η στάση του κυρίου Πατούλη –βέβαια αυτό το έχει αποδείξει σε μια σειρά άλλες περιπτώσεις- δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι ακριβώς υπεύθυνη, αλλά, εν πάση περιπτώσει, σας ξαναλέω ότι όλα αυτά, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού διαλόγου και των αποφάσεων που πρέπει να πάρει το Κοινοβούλιο, θα συζητηθούν εξαντλητικά τις επόμενες ημέρες».

 

ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΟΥ: «Ενδεχομένως, όμως, να δούμε –επιμένω και κλείνουμε με αυτό- και τις εθνικές εκλογές τον Μάιο;»

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο Πρωθυπουργός έχει πει πάρα πολλές φορές ότι σκοπός του είναι να εξαντλήσει την τετραετία και όπως γνωρίζετε η τετραετία λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου του 2019».

 

ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΟΥ: «Βεβαίως, και το έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές τον σκοπό του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Το ρωτώ και με βάση και τις εξελίξεις. Και την επικαιρότητα, όπως διαμορφώνεται».

 

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Σας είπα ποιος είναι ο σκοπός του Πρωθυπουργού».

 

ΜΠΟΥΣΔΟΥΚΟΥ: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ήσασταν μαζί μας σήμερα».

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Να είστε καλά».

 

Αν αυτό τώρα λέγεται διάψευση των σεναρίων πρόωρων εκλογών, είναι πολύ συζητήσιμο…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:00 - 11 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.